فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی یک بیماری دژنراتیو ستون فقرات است که باعث باریک شدن دهانه مهره ها می شود. این منافذ یا در کانال مرکزی نخاع، جایی که طناب نخاعی قرار دارد، یا سوراخهای کوچکی هستند که در طرفین هر مهره قرار دارند، جایی که ریشههای عصبی نخاعی از طناب نخاعی منشعب میشوند.
تنگی کانال نخاعی شایع ترین در ستون فقرات کمری کمر است و همچنین می تواند در ستون فقرات گردنی گردن رخ دهد.
تغییرات دژنراتیو که باعث تنگی نخاع می شود از دیسک های بین مهره های ستون فقرات شروع می شود. این دیسک ها به ایجاد بالشتک و جذب ضربه در ستون فقرات کمک می کنند.
هنگامی که آنها محتوای آب را از دست می دهند و ارتفاع دیسک به مرور زمان کاهش می یابد، توانایی خود را برای ایجاد بالشتک و جذب ضربه نیز از دست می دهند. سپس مهره های ستون فقرات می توانند فشرده شوند و باعث اصطکاک شوند.
تنگی دژنراتیو نخاعی همچنین می تواند از بافت اسکار اضافی و خارهای استخوانی که ممکن است پس از آسیب یا جراحی ستون فقرات ایجاد شود، ایجاد شود. خار استخوان رشدی است که در لبه استخوان ایجاد می شود.
تشخیص تنگی نخاع توسط پزشک شما انجام می شود. پزشک برای تعیین محل دقیق دژنراسیون و اندازه گیری میزان باریک شدن دهانه مهره های کمر، از کمر شما عکس برداری میکند.
درد، سفتی، تحرک محدود، و از دست دادن دامنه حرکتی (میزان حرکت) کمر شما اغلب وجود دارد. اگر تنگی ستون فقرات باعث فشرده شدن عصب شده باشد، ممکن است درد، بی حسی، گزگز یا ضعف را در باسن، ران ها و ساق پاها تجربه کنید.
فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی می تواند به تخفیف علائم و عوارض ایجاد شده برای بیماران کمک زیادی کند.
علائم
شایع ترین علامت تنگی ستون فقرات افزایش کمردرد همراه با خم شدن به عقب (کشش ستون فقرات کمری) است. این شامل موقعیت هایی است که ستون فقرات را گسترش می دهد، مانند ایستادن، راه رفتن و دراز کشیدن روی شکم.
علائم معمولاً هنگامی که به جلو خم میشوید و زمانی که ستون فقرات شما بیشتر در حالت خم شدن قرار میگیرد، بهتر میشوند، مانند هنگام نشستن و دراز کشیدن. این موقعیت ها فضاهای موجود در کانال مرکزی نخاع را باز می کنند.
در مورد شدیدتر تنگی نخاعی، ممکن است درد قابل توجهی، تحرک محدود و فشردگی عصب وجود داشته باشد که باعث ضعف پاها می شود. موارد خفیف تر تنگی نخاع معمولاً شامل فشرده سازی عصب نمی شود. علائمی مانند سفتی کمر شایع تر است.
فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی
اهداف فیزیوتراپی برای افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی عبارتند از:
- بهبود دامنه حرکتی ستون فقرات کمری
- کاهش سفتی عضلات اطراف
- کاهش درد و سفتی مفاصل
- رفع فشار عصبی
- تقویت عضلات مرکزی بدن
- بهبود هم ترازی وضعیتی ستون فقرات کمری
- بهبود قدرت پا برای کمک به تعادل و عملکرد کلی
متخصص فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی پس از ارزیابی دقیق شرایط هر بیمار برنامه درمانی را بطور منحصر بفردی در نظر می گیرد که نیاز بیماران را برای کاهش درد و بهبود تحرک برطرف کند.
تمرینات ورزشی ، تکنیک های درمان دستی ، مدالیته های ضددرد همچون الکتروتراپی و لیزر تراپی برای کمک به بهبود شرایط مبتلایان به تنگی کانال نخاعی توصیه می شوند.