تاندونیت شانه عارضه ای شایع است که به دلیل التهاب تاندون های شانه بخصوص تاندون های روتاتور کاف رخ می دهد و حرکات شانه را دردناک می کند.
اگرچه احتمال بروز این آسیب در همه افراد وجود دارد اما اغلب ورزشکارانی که شانه و اندام فوقانی آن تحرک بالایی دارند به آن مبتلا می شوند ، به همین جهت این آسیب از جمله آسیب های ورزشی شایع مفصل شانه است.
این بیماری در صورتی که در زمان مناسب درمان نشود پیشرفت کرده و حتی ممکن است مزمن شده و با عوارضی همچون بورسیت شانه ( التتهاب بورس های شانه ) همراه باشد.
پارگی های بسیار کوچک در تاندون های شانه اغلب با این عارضه دیده می شود که می تواند سبب اختلال در عملکرد حرکتی شانه شود.
استفاده بیش از حد از شانه به دلیل انجام فعالیت های تکراری با دست و شانه، حوادث شدید و ناگهانی و یا انجام ورزش هایی مانند شنا، تنیس، هندبال که نیازمند حرکات مکرر شانه هستند شایع ترین دلایل بروز تاندونیت شانه هستند.
رسوب کلسیم در تاندون نیز یکی از عوارض عدم رسیدگی و درمان به موقع این آسیب است که موجب تشدید درد و سایر مشکلات بیمار می شود.
شانه منجمد و در موارد شدید پارگی روتاتور کاف نیز از دیگر عوارض تاندونیت شانه هستند به همین جهت درمان مناسب و به موقع این آسیب از اهمیت بالایی برخوردار است.
علائم تاندونیت شانه
- درد مفصل شانه که با حرکات شانه تشدید می شود.
- انتشار درد به سر ، گردن و بازوها
- التهاب و تورم شانه
- کاهش دامنه حرکتی شانه
- گرفتگی عضلات شانه
- حساسیت شانه به لمس و فشار
- کاهش قدرت و تحرک شانه
- شنیده شدن صدا از شانه حین حرکت دادن آن
دلایل و عوامل خطر
- حرکات مکرر شانه مهم ترین عاملی است که ریسک ابتلا به تاندونیت شانه را به همراه دارد به همین جهت ورزشکاران و یا افرادی که به دلایل شغلی شانه آن های آن ها تحرک بالایی دارد بیش از سایر افراد در معرض خطر این آسیب قرار دارند.
- افزایش سن
- آسیب دیدگی شانه در اثر وارد شدن ضربه شدید به شانه
- اختلالات مادرزادی مفصل شانه شانه های جلو آمده
- آرتروز شانه
- آرتریت روماتوئید
- انجام تکنیک های نادرست ورزشی که سبب کشیدگی بیش از حد شانه ها می شود.
- خون رسانی ضعیف به شانه در اثر برخی بیماری ها
روش های درمان
کاهش فعالیت شانه و اندام فوقانی برای جلوگیری از تشدید آسیب دیدگی ضروری است ، در صورت لزوم پزشک ممکن است با استفاده از آتل اقدام به بی حرکت کردن شانه بکند.
استفاده از کمپرس سرد به تخفیف درد و التهاب شانه کمک زیادی می کند.
استفاده از داروهای مسکن رایج مانند ایبوپروفن و داروهای کورتونی تزریقی نیز در تخفیف درد و التهاب شانه موثرند.
فیزیوتراپی شانه بهترین روش درمان تاندونیت شانه است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی امید زندگی ( فیزیوتراپی در پاسداران ) می توانید از آن بهره متد شوید.
فیزیوتراپیست برای کمک به درمان این آسیب از متدها و مدالیته های مختلفی همچون الکتروتراپی ، اولتراسوند ، لیزر درمانی و تمرینات ورزشی شانه بهره می برد.
تمرینات فیزیوتراپی دامنه حرکتی شانه را تا حد زیادی بهبود بخشیده و با تقویت مفصل شانه ریسک بروز آسیب دیدگی مجدد را به حداقل می رساند.
در موارد شدیدی که روش های فوق نتوانند کمکی به بهبود شرایط فرد بکنند جراحی انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در هروی – فیزیوتراپی در پاسداران – مرکز فیزیوتراپی در تجریش – فیزیوتراپی در فرمانیه – فیزیوتراپی در اختیاریه